Klient jednej z restauracji w Wielkiej Brytanii otrzymał na talerzu wyjątkowe danie.
Garnki odróżnia wiele cech. Zarówno rodzaj tworzywa z jakiego zostały wykonane, rodzaj powłoki, jak i grubość dna. Wszystko to decyduje o tym, które z nich są najbardziej trwałe, a w których gotowanie jest najzdrowsze. Sprawdź jak wybrać najlepsze garnki na kuchenkę gazową.
Chyba każdemu zdarzyło się wrzucić jedzenie na patelnię zbyt wcześnie lub nieco za późno. Najczęściej dzieje się tak, ponieważ nie mamy pewności, czy jest już odpowiednio rozgrzana. Jak więc to sprawdzać i więcej nie popełniać tego błędu?
Szuflada pod piekarnikiem, dziura w rączce od patelni, plastikowy gadżet na środku pizzy – te przedmioty widzisz niemal codziennie, ale mało kto zdaje sobie sprawę, jaki jest ich konkretny cel. Często traktujemy je jako element czysto dekoracyjny albo wykorzystujemy do zupełnie czegoś innego. Oto ich prawdziwe przeznaczenie.
Patelnie miedziane, stalowe, a może żeliwne - które z nich są najlepsze? O tym w Dzień Dobry TVN mówiła Anna Nowak-Ibisz. Dowiedzieliśmy się również od niej, z których patelni powinni korzystać alergicy.
Czy zwykła plastikowa miska, talerz oraz łopatki do mieszania potraw mogą być niebezpieczne dla naszego zdrowia? Jaki wpływ ma materiał, z którego je wyprodukowano, na nasze samopoczucie i kondycję organizmu, i czy ta substancja może być kancerogenna? W studiu Dzień Dobry TVN gościem był dr Robert Zaremba z SGGW.