Premiera kulinarna w Dzień Dobry TVN. Swoje popisowe dania serwuje małżeństwo Smykiewiczów. Zobacz, jak według nich przygotować makaron z krewetkami, ośmiornicę i tartę z gruszkami lub śliwkami.
W kuchni Dzień Dobry TVN dania kuchni portugalskiej: caldo verde czyli zupa ziemniaczana z jarmużem i chorizo, arroz de marisco, ośmiornica z ziemniakami oraz babeczki kruche z kremem jajecznym. Przygotował je niezawodny Andrzej Polan.
Kucharz Paweł Zając chce przekonać Polaków do tego, by jedli ryby i owoce morza, bo są zdrowe, lekkie i dają nam energię. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: kulki z krewetek, marynowaną ośmiornicę, tuńczyka w pistacjach, kalmary nadziewane małżami z sosem rakowym i przegrzebki na galaretce porzeczkowej. Co łatwiej przygotować - ośmiornicę czy krewetki? Ile trzeba gotować ośmiornicę, by była miękka? Lubicie ryby i owoce morza?
W największym mieście Chin mieszka 23 miliony ludzi, nie licząc przedmieść. Tam pociągi gnają 320 km na godzinę. Dziennikarz Dzień Dobry TVN Marcin Sawicki odwiedził Szanghaj. Czy nauczył się jeść pałeczkami?
W studiu Dzień Dobry TVN gosciliśmy Karinę Snuszko, autorkę bloga o restauracjach "Latające Talerze", wraz z przyjaciółką Dorotą. Obie Panie uwielbiają smaki Italii, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały włoskie potrawy. Jak zrobić sałtakę z ośmiornicy z ziemniakami, która jest popularnym daniem we Włoszech? Skorzystaj z ich przepisów na naszej stronie internetowej!
Niebawem będzie miało miejsce uroczyste otwarcie restauracji Borysa Szyca. A już w kuchni Dzień Dobry TVN Borys przygotował: ośmiornicę na salsie z granata i puree kalafiorowe oraz jagnięcinę z karmelizowanymi marchewkami i puree ziemniaczanym aromatyzowanym truflą. A na deser...tiramisu.