Kiszonki doskonale wpływają na samopoczucie, a przy okazji wyśmienicie smakują. Fermentowane produkty, które z łatwością można przygotować we własnej kuchni, to nie tylko popularne ogórki i kapusta. Równie apetyczne i zdrowe mogą okazać się kiszone owoce z dodatkiem kwiatów czy aromatycznych przypraw. W Dzień Dobry TVN przekonywał o tym nauczyciel fizyki i informatyki w Zespole Szkół Mechanicznych i Logistycznych w Słupsku, Marcin Kisielewski.
Dania idealne na upały, uwielbiane przez dzieci i do tego proste do zrobienia. Mowa o zupach owocowych, które latem stają się kulinarnym hitem. Wystarczy chwila, by wspólnie z rodziną cieszyć się smakiem wakacji. Szymon Czerwiński, zdradził nam przepis, który wykonacie w minutę.
Melon to przepyszny i soczysty owoc, który może być składnikiem wielu dań. Choć do niedawna był jeszcze dość egzotyczny i rzadko spotykany, dziś sięga po niego coraz więcej Polaków. Sprawdź, jak jeść melona, jak go prawidłowo obierać i jakie ma właściwości.
...wielozbożowe pancakes z otrębami na maślance, muffiny śniadaniowe z płatkami jęczmiennymi, jajecznicę z kaszą gryczaną i oscypkiem, melona z płatkami i miodem, granolę kokosowo-żurawinową oraz francuskie tosty z chleba razowego. I koniecznie pamiętajcie o tym, by wypić szklankę porannego koktajlu - radzi kucharz Piotr Kucharski, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował smaczne, zdrowe i lekkie śniadanie.