To nie kuchnia norweska wsławiła Skandynawię na cały świat, lecz malownicze krajobrazy i legendy o Wikingach, ale mimo to zdecydowanie zasługuje ona na uwagę zagranicznych smakoszy.
Zimowa dieta powinna obfitować w zdrowe dla organizmu składniki. Do naszego menu powinniśmy wpisać więcej warzyw, owoców, zdrowych tłuszczy. Ryby morskie doskonale się w tę dietę wpisują, gdyż zawierają kwasy Omega-3, które m.in zwiększają odporność organizmu, ale również mają korzystny wpływ na poprawę samopoczucia. w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował rozgrzewające dania z łososiem w roli głównej. Smacznego!
Mistrz kuchni Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne dania z Łososia Norweskiego. Na stole pojawiły się: Łosoś smażony z puree z ziemniaków i kapusty kiszonej, Łosoś Norweski zapiekany w śmietanie z jarmużem, jabłkiem i chrupiącymi boczniakami oraz carbonara jesienna z Łososiem Norweskim. Smacznego!