Kiedy dzień staje się dłuższy, coraz chętniej sięgamy po młode warzywa. Wśród nich znajdziemy młode buraki i botwinkę. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszny krem z młodych buraków z zapiekaną cebulą. Sprawdź jego przepis.
W Światowy Dzień Wegetarian Sebastian Olma przygotowuje proste i smaczne potrawy bezmięsne. W naszej kuchni przyrządza smażone kotleciki z warzywami, jarmużem, serem halloumi i dressingiem z chili, sałatkę z cytrusami, komosą ryżową i koprem włoskim, grzanki z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi oraz krem z czerwonego buraka ze śliwką i kwaśną śmietaną. Poznaj sprawdzone przepisy na dania wegetariańskie.
W świątecznej kuchni Dzień Dobry TVN Ania Stramach, jurorka programu MasterChef przygotowała: karpia z warzywami korzeniowymi, krem z buraków z jabłkiem, tartę z kapustą i grzybami oraz wigilijny kompot z suszu. Smacznego!