Sandra Hajduk-Popińska i Mateusz Hładki znają się na show-biznesie jak mało kto. Teraz stanęli przed nie lada wyzwaniem. Odwiedzili pracownię Zuzi Nowakowskiej-Sikory w Krakowie, gdzie pod czujnym okiem cukierniczki piekli torty. Jak sobie poradzili?
Sandra Hajduk-Popińska i Mateusz Hładki wzięli udział w warsztatach, podczas których - pod okiem ekspertki Zuzi Nowakowskiej-Sikorskiej - uczyli się, jak zrobić i udekorować torty. W kuchni Dzień Dobry TVN postanowiliśmy przetestować ich wiedzę i umiejętności. Nasi reporterzy mieli przygotować tort orzechowo-cynamonowy z praliną z orzechów laskowych i powidłami śliwkowymi. Jak im poszło? Doskonale!
Krem do ciasta podwyższa rangę wypieku, dlatego dobrze jest wiedzieć jak zrobić krem do ciasta. Co ważne, nie każdy przepis na krem do ciasta wymaga profesjonalnych umiejętności, czasami wystarczą półprodukty dostępne w każdym sklepie.
Anna Wróbel z zawodu jest cukiernikiem. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazała, jak przygotować krem do tortu, nasączyć biszkopt i zblanszować czekoladę. Przyniosła do studia własnej roboty torty w kształcie pająka i muchy.