W co trzeciej partii kontrolowanych ostatnio przetworów warzywnych wykryto nieprawidłowości. Produkt reklamowany jako "bez konserwantów", zawierał je. Fałszywe okazywały się także informacje o dacie ważności czy terminie pakowania. W wielu przypadkach etykiety na produktach były opisane zbyt małymi literami. Takie informacje ukazały się po kontroli przeprowadzonej przez wojewódzką inspekcję jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (WIJHARS) na terenie Małopolski.
Katarzyna i Marcin Bosaccy od prawie ćwierć wieku są małżeństwem. 26 kwietnia świętowali dokładnie 24. rocznicę ślubu. Z tej okazji dziennikarka opublikowała wyjątkowe zdjęcie wykonane w chwili, kiedy wraz z mężem składała przysięgę małżeńską.
22 marca co roku obchodzony jest Światowy Dzień Wody. Z tej okazji w Dzień Dobry TVN dziennikarka Katarzyna Bosacka opowiedziała, jaką wodę najlepiej spożywać na co dzień. Czy można pić kranówkę?
Dania z pozostałości po wczorajszym obiedzie, chleba nie pierwszej świeżości, resztek sera czy mrożonek są doskonałe dla osób, które nie lubią marnować jedzenia. Swoje pomysły na pyszne potrawy z recyklingu zdradziła w kuchni Dzień Dobry TVN Kasia Bosacka.
Choinki przystrojone zrobionymi własnoręcznie ozdobami wyglądają uroczo. Jak zatem je przygotować? Jakich materiałów użyć? O tym prowadząca cykl "(Ro)zważmy to..." Katarzyna Bosacka. Dowiedzieliśmy się również, jakie bombki są w tym roku najmodniejsze.
Na półkach księgarń właśnie pojawiła się pierwsza książka kucharska Kasi Bosackiej. Czy znawczyni zdrowej żywności wykorzysta swoje polonistyczne wykształcenie i zajmie się pisaniem na stałe? Być może, ale zanim to nastąpi odwiedziła kuchnię Dzień Dobry TVN i ulepiła bajecznie kolorowe pierogi.
Masło orzechowe, zaraz obok bekonu i pancake'ów, jest najpopularniejszym przysmakiem pojawiającym się na amerykańskich stołach podczas śniadań. Można je zrobić z każdego rodzaju orzechów, choć najpopularniejsze jest to z fistaszków. Zawiera duże ilości białka roślinnego, zdrowych tłuszczów oraz magnezu. A jak wybrać dobre masło? Kupić je w sklepie, czy przygotować w domu? Orzechowe tajemnice rozwiązała dla nas Katarzyna Bosacka w swoim cyklu "(Ro)zważmy to".
Wrzesień to czas na śliwki. Można zrobić z nich ciasto, śliwowicę lub przepyszne przetwory. W Dzień Dobry TVN autorka nowego cyklu "(Ro)zważmy to" Katarzyna Bosacka powiedziała, jakie powidła wybrać, by nie wpaść, jak przysłowiowa śliwka w kompot. Dowiedzieliśmy się również, czym charakteryzuje się dżem, konfitura, marmolada i powidła. Co - oprócz owoców - producenci wkładają do przetworów owocowych? Dlaczego do przetworów owocowych nie trzeba dodawać konserwantów?
W tym sezonie widzowie Dzień Dobry TVN zobaczą wiele nowości. Oto, co dla Was przygotowali: Agnieszka Cegielska, Kasia Bosacka i Paweł Płuska. Nie zabraknie też kontynuacji lubianych cykli. Jakich? Kogo w tym sezonie rozrusza trener Tomek Choiński?
Nowy sezon w Dzień Dobry TVN to wachlarz niekończących się niespodzianek. Andrzej Sołtysik w duecie z Anną Kalczyńską od nowego sezonu poprowadzi codzienne wydania programu, naprzemiennie z Dorotą Wellman i Marcinem Prokopem. Agnieszka Cegielska w swoich autorskich felietonach zajmie się zdrowym stylem życia. Kasia Bosacka zbada prawdy i mity na temat produktów, a Paweł Płuska, dziennikarz „Faktów”, pochyli się nad bezpieczeństwem, promując pozytywne zachowania na drodze. To tylko część nowości, które wypełnią grafik jesiennych poranków. Uzupełnią je znane i cieszące się popularnością kontynuacje, takie jak „Udana operacja” czy „Odpicowane mieszkanie”. Tak naładowany program nie pozwoli widzom na długi sen, energetyzując ich porcją najlepszych tematów każdego dnia!
Na ramówce kanału pojawiła się Agnieszka Jastrzębska, aby dowiedzieć się, co gwiazdy TVN Style przygotowały dla swoich widzów. Dziennikarka Dzień Dobry TVN przepytała m.in.: Agnieszkę Szulim, Maję Sablewską, Kasię Bosacką, Magdę Mołek i Annę Nowak-Ibisz.