jedzienie

    Zimą przetwory z jeżyn sprawdzą się wprost idealnie. Sok na przeziębienie, nalewka jeżynowa na spokojny wieczór przy kominku czy dżem do naleśników na śniadanie – to tylko niektóre z przykładów na użycie przetworów z jeżyn. Jak je przygotować?

    Lato rozpoczęło się w najlepsze. Słońce i upały z jednej strony cieszą, z drugiej stają się problemem, zwłaszcza, gdy odbierają nam chęć do jedzenia. Regularne spożywanie posiłków jest przecież istotne zarówno dla naszego zdrowia, jak i sylwetki. Co zatem jeść na śniadanie w upały?

    Za oknem śnieg i minusowe temperatury, a my marzymy tylko o tym, by tuż po pracy wskoczyć pod ciepły koc z kubkiem gorącej herbaty. Przy takiej pogodzie nie trudno o wychłodzenie organizmu. Warto więc zwrócić szczególną uwagę na to, co jemy. Właściwa dieta rozgrzewająca nie tylko doda nam siły i energii, ale także wzmocni naszą odporność. Co jeść i pić zimą? O tym rozmawialiśmy z dietetyk kliniczną dr Wandą Baltazą.

    Piosenkarka Lena Piękniewska chciałaby w nietypowy sposób podziękować koledze, kompozytorowi Pawłowi Skorupce. Z pomocą przyszedł jej Mikołaj Rey. Zobaczcie jak udała się niespodzianka.