W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni 2. edycji programu MasterChefa - Beata Śniechowska - przygotowała trzy inspirujące przepisy. To idealne dania na święta wielkanocne. Sprawdź, jak przygotować mazurek z konfiturą z czarnej porzeczki i bezą, białą kiełbasę w sosie musztardowo-chrzanowym z piklowaną cebulą oraz szparagi z jajkiem w koszulce, twarożkiem i masłem chili.
Czas na wiosenne nowalijki! W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnicy MasterChef Junior: Bruno Pluciński i Patryk Piskorz pod czujnym okiem Ani Starmach przygotowali z nich: mini gołąbki z botwiny, cukinię z rzodkiewką na ciepło, wiosenną sałatkę ze szparagami i groszkiem oraz ciasto ucierane z rabarbarem. Zobaczcie, jak uniknąć zakalca w cieście i dlaczego, by ugotować jajka w koszulkach, należy wywołać burzę w garnku.
Jej początek świętujemy nawet w naszej kuchni. Dziś w studiu Dzień Dobry TVN dawno niewidziany Andrzej Polan, który zainspirowany pogodową aurą przygotował wiosenne menu. W nim między innymi: jajka w koszulkach, królik w winie, ciasto serowe z cytrynową miętą. Aż ślinka cieknie, smacznego!