Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN - klasyka śląskiej kuchni wigilijnej! Grzegorz Bień, uczestnik programu MasterChef przygotował cztery dania, bez których nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji: zupa grzybowa, dzwonki z karpia, makówki i przystawki na bazie śledzia, piernika i gruszki.
Grzegorz Bien odpadł z Masterchfera, ale jego kariera ciągle się rozwija. Jak twierdzi, poszedł do programu, aby pokazać, że śląskiego nie trzeba się wstydzić. Co o popularności kucharza myśli jego rodzina, która na co dzień zajmuje się piekarstwem? O tym jak ważna na Śląsku jest tradycja rozmawialiśmy w Dzień Dobry TVN z wielopokoleniową familią Bienów.
Joanna Studnicka i Grzegorz Bień odpadli z Masterchefa. W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentowali nam swoje jesienne pomysły na ziemniaki, dynię i cielęcinę.