Nie masz pomysłu na elegancją kolację z okazji Dnia Kobiet? W kuchni Dzień Dobry TVN dżentelmeni: Sebastian Krauzowicz, Jarek Uściński i Bartosz Peter rozwiązali ten problem. Pokazali jak zrobić: podwędzanego łososia, piklowany fenkuł, majonez koperkowy, dorsza Skrei, ziemniaczane mousseline, żebra BBQ, sernik na parze, fondant czekoladowy, konfiturę z owoców leśnych oraz sos waniliowy. Prawda, że wszystko dziecinnie proste w przygotowaniu?
O nasze podniebienia, w kuchni Dzień Dobry TVN, zadbała dziś Klaudia Budny, finalistka 4. edycji programu "Masterchef". Przygotowała pierogi z kaczką, tagliatelle z kurczakiem, creme brulee i fondant czekoladowy. Przypominamy, że na aukcji WOŚP można wylicytować warsztaty kulinarne z Klaudią, która twierdzi, że "każdego nauczy gotować"!
W kuchni Dzień Dobry TVN szalały dzieciaki z MasterChefa Junior: Kaja Kołodziej i Michał Grząśko. Przygotowały dla nas swoje popisowe dania: zupę krem z dyni, mini szarlotki, kaczkę sous-vide z puree z dyni piżmowej oraz fondant czekoladowy ze smażonymi lodami. Młodym kucharzom pomagała jurorka „MasterChef Junior” Anna Stermach.