"Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia" - ile razy słyszałaś to stwierdzenie? Zakładam się, że nie jesteś w stanie nawet zliczyć. Zgadłam? No właśnie. Nie daj się jednak zwieść wrażeniu, że to hasło to tylko slogan. Absolutnie nie! Zdrowy i pożywny posiłek na rozpoczęcie dnia to najlepsze rozwiązanie.
Dieta roślinna zdobywa coraz większe uznanie i podbija serca kolejnych osób. Wegańskie przepisy cieszą się ogromną popularnością. Tym razem mamy dla Was propozycje śniadań, które z pewnością przypadną do gustu również tym, którzy nadal nie wyobrażają sobie życia bez mięsa. Autorkami książki kucharskiej "The Bowl Book" są Natalia Kontraktewicz oraz Natalia Kusiak.
Według specjalistów otręby stanowią ważny element diety każdego człowieka. Zawierają bardzo dużo składników odżywczych, wywierających pozytywny wpływ na zdrowie. Warto dodawać otręby owsiane do posiłków – zarówno słodkich, jak i wytrawnych.
Zadbaj o swoje zdrowie i zacznij od pożywnego śniadania. Skorzystaj z przepisów na poprawiające odporność dania idealne na jesienny i zimowy poranek. Wystarczy, że dodasz do ulubionych potraw kilka składników, które sprawią, że posiłek stanie się bombą witaminową.
Bohaterką kolejnego odcinka cyklu O(d)żywieni była Iwona Bedyńska - mama dwójki dzieci, która nie potrafiła przygotować energetycznych śniadań dla swoich pociech. Z pomocą przyszła jej Daria Ładocha. Zobaczcie, jakie były tego skutki.