Małgorzata Rozenek-Majdan w niedzielny poranek pochwaliła się w sieci wysportowaną figurą. Prowadząca Dzień Dobry TVN opublikowała zdjęcie wykonane w lustrze, a także zdradziła, jak wygląda jej dieta.
Dieta wegetariańska uchodzi za zdrowszą. Prawidłowo stosowana pozwala uniknąć wielu chorób cywilizacyjnych. Jednak najnowsze badania pokazują, że bezmięsne menu sprzyja złamaniom szyjki kości udowej. Naukowcy są zdania, że kobiety, które nie jedzą mięsa są o 33 proc. bardziej narażone na takie złamanie. Dlaczego?
Coraz więcej osób interesuje się dietą roślinną. Dzięki temu na sklepowych półkach jest szeroki wybór wegańskich zamienników nabiału, mięs czy gotowych dań. W dużych miastach jak grzyby po deszczu wyrastają wege restauracje. A jak sprawa wygląda, gdy weganie udają się na wakacje do małych miejscowości? Mają co jeść, czy jednak muszą obejść się smakiem?
Po sok z brzozy warto sięgać w przypadku problemów z nerkami, a także w celu wzmocnienia naturalnej odporności organizmu. Napój o dość specyficznym smaku poprawia stan skóry i włosów, usprawnia funkcjonowanie układu pokarmowego, jest skuteczną bronią w walce z anemią. Sok z brzozy można pozyskać z pnia oraz liści.
Frittata ze słodkimi ziemniakami i salsą pomidorową, minestrone z białą fasolką, warzywami i świeżymi ziołami, fricasse z grzybami i serem dojrzewającym oraz suflety ze szpinakiem. To wegetariańskie, pełnowartościowe dania, które możemy przygotować na cały dzień. Zobacz, jak przyrządza je szef kuchni Sebastian Olma w Dzień Dobry TVN. Smacznego!
Dieta wegańska budzi wiele emocji i jest powodem niekończących się dyskusji. Tymczasem może stać się świetnym uzupełnieniem zdrowego stylu życia, nawet gdy nie chcemy na zawsze rezygnować z mięsa.
Jak dziennikarce udało się zrzucić 12 kilogramów? Jaką Odeta zastosowała dietę? Z jakiego powodu zrezygnowała z mięsa? Czy długo wytrzymała na diecie wege? I dlaczego Odeta tak bardzo zachęca wszystkich do jedzenia grejpfrutów zdradziła dziennikarce Dzień Dobry TVN Agnieszce Jastrzębskiej.