Mango to pyszny owoc, który świetnie sprawdzi się jako przekąska w ciągu dnia, a także składnik sałatek czy koktajli. Jednak ze względu na twardą i przyklejoną do miąższu pestkę, dla wielu osób problemem staje się jego obieranie i krojenie. Sprawdź, jak obrać mango na trzy różne sposoby i jak je jeść.
Latem doskonale orzeźwia, zimą świetnie sprawdzi się jako aromatyczny, korzenny deser. Mango lassi, tradycyjny indyjski napój, pokocha każdy miłośnik zdrowych koktajli odżywczych – jest smaczny, prosty w przygotowaniu i bardzo zdrowy. Podpowiadamy, jak przygotować oryginalne, jogurtowe mango lassi.
W kuchni Dzień Dobry TVN Michał Kurek i Izabela Janachowska przygotowali lekkie i zdrowe dania, które każdemu dodadzą sporo energii: lekką sałatkę z truskawkami, deser z mango i ricotty oraz wiosenny krem z rzodkwi.