Carpaccio z buraków często pojawia się w menu rozmaitych restauracji. Można podać je również w domu.
Pieczenie buraków to kulinarne wyzwanie, przed którym staje wiele osób. Przygotowanie warzyw jest proste, wymaga jednak czasu i cierpliwości. Dobry pomysł na ich przyrządzenie to pieczenie buraków w folii. Sprawdź, jak upiec buraki w plastrach lub w całości.
Dziś w Dzień Dobry TVN: Basia Ritz i tradycyjna kuchnia kaszubska czyli m.in. grzyby, ryby, miód i sery! Laureatka pierwszej polskiej edycji MasterChef przygotowała: carpaccio z buraków z truskawkami i kozim twarożkiem, buraki zapiekane z gruszką, miodem, kozim serem i tymiankiem i smażony filet z troci na kluseczkach dyniowych z ragout z grzybów z suszoną śliwką. Smacznego!
Blogerka Daria Ładocha radzi w kuchni Dzień Dobry Wakacje, jak oczyścić organizm po wakacjach. Skorzystajcie z jej przepisów na smaczną i zdrową zupę krem z kolorowych papryk, carpaccio z buraka z kozim serem oraz gulasz z bobu z sałatą z zielonego ogórka. Dlaczego Bartosz Węglarczyk nie jadł w tym roku bobu? :-)