W Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i kuchnia pełna słońca w kontrze do tego, co za oknami! Calzone z grzybami, deser z płatkami owsianymi i śliwkami, roladki z papryką i serem oraz rainbow lassi. Smacznego!
Pierogi bez mięsa? Monika Mrozowska, zainspirowana kuchnią swojej babci, przygotowała w Dzień Dobry TVN pierogi z kapustą i pieczarkami oraz pierogi z burakami i kozim serem. Zrobiła też włoskie calzone z cieciorką oraz pomarańczowe ravioli. Jakie pierogi lubicie najbardziej?
Piotr Kucharski proponuje potrawy z zapomnianym jarmużem (nie udało nam się w środowy poranek kupić świeżego jarmużu dlatego w studiu wykorzystaliśmy kapustę). W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: nagi z kaczki z jarmużem, calzone z jarmużem i salami, makaron z jarmużem i niebieskim serem pleśniowym oraz zimową zupę z pulpecikami. Wypróbujcie przepisów naszego kucharza!