Dzień Mamy to wyjątkowa okazja do spotkań, rozmów i wspólnego biesiadowania. Nie ma nic lepszego niż świeżo pieczona kawa podana z szarlotką, blokiem czekoladowym czy ulubionym kakaowym ciastem o nazwie "Murzynek". Sprawdź niezawodne słodkie przepisy cukierniczki Uli Stępniak.
Blok czekoladowy to symbol czasów, kiedy nie można było dostać czekoladowych deserów. Przepis na blok czekoladowy nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych ani wielu składników. Z reguły przygotowywany jest z mleka w proszku, kakao i masła.
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach przygotowała smakołyki, do których przepisy zaczerpnęła z czasów PRL-u. Wówczas królowały takie słodkości, jak: blok czekoladowy, szyszki z ryżu preparowanego w toffi, czy lekkie, puszyste pianki. Aż ślinka cieknie! ;)