Frytki to jeden z najpopularniejszych przysmaków na całym świecie, uwielbiany zarówno przez dorosłych jak i dzieci. Ich sekret tkwi przede wszystkim w prostocie i smaku. Z okazji Światowego Dnia Frytek polecamy wam najlepsze przepisy na tradycyjny smakołyk, jak i jego nowocześniejsze i zdrowsze wersje.
Ziemniaki, grule, kartofle - co z nich przygotować? Poznaj przepisy Jaśka Kuronia na frytki belgijskie z sosem tatarskim, fitfrytki, serowo-boczkowe ziemniaki Hasselback, babkę i ziemniaczki zapiekane w parmezanie. Które danie wybierasz?
Jak się okazuje, na modę podatny jest nie tylko biznes odzieżowy, także gastronomia stara się podążać za trendami. Jeśli przejadły nam się już pizza, kebaby czy nawet, o zgrozo, schabowy z ziemniaczkami i kapustą, uliczne bary w centrach miast oferują nam już światowe nowości fast i slow foodowe. Któż z nas nie miałby ochoty na: hot pot, bubble tea czy choćby belgijskie frytki?