Agata Ziemnicka-Łaska

    Agata Ziemnicka-Łaska

    Z uczuciem głodu zmaga się wiele osób będących na diecie. Czy uczucie głodu towarzyszy każdej diecie? Jak zapanować nad pragnieniem jedzenia tego, czego jeść nie powinniśmy? O komentarz w studiu Dzień Dobry TVN poprosiliśmy dietetyczkę Agatę Ziemnicką-Łaska.

    Depresja, stany lękowe czy podenerwowanie mogą wynikać z braku witamin i mikroelementów. W kuchni Dzień Dobry TVN dietetyczka i psycholog Agata Ziemnicka-Łaska przygotowała smaczne dania, które pomogą ukoić nerwy.

    Jakie są najczęstsze przyczyny wzdęć? Czy w Święta można ich uniknąć? Gościem Dzień Dobry TVN była Agata Ziemnicka, dietetyczka, która zdradziła kilka sprawdzonych sposobów na to, jak złagodzić skutki świątecznego obżarstwa.

    Światowa Organizacja Zdrowia poinformowała, że przetworzone mięso jest rakotwórcze, a czerwone mięso - wołowinę, wieprzowinę i jagnięcinę eksperci z WHO określili jako prawdopodobnie rakotwórcze. Czy to oznacza, że powinniśmy wyeliminować mięso z naszej diety? Zapytaliśmy o to gościa Dzień Dobry TVN dietetyczkę i psycholożkę Agatę Ziemnicką-Łaskę.

    W kolejnej odsłonie poszukiwania tajemniczego składnika dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska zdradziła widzom Dzień Dobry Wakacje, co lubi dodawać do przygotowanych przez siebie potraw. Okazało się, że jest to imbir. Jakie zalety ma ta roślina? Dlaczego przygotowanie dań na parze jest zdrowsze od gotowania i smażenia?

    Sezon truskawkowy w pełni i warto z tego korzystać, ponieważ truskawki są nie tylko pyszne, ale także zdrowe. Jakie właściwości odżywcze mają truskawki? Czy trzydniowa dieta truskawkowa jest zdrowa? Czy truskawka jest idealna do podjadania? Zapytaliśmy o to dietetyczkę Agata Ziemnicką-Łaską.

    Zmęczenie, problemy z koncentracją, łamliwe paznokcie i matowe włosy. By pozbyć się tych dolegliwości warto oczyścić organizm z toksyn. Na czym polega detoks? Czy zawsze oznacza głodówkę? Czy jest ona skuteczna? Ile powinno trwać dobre oczyszczanie? Jak przygotować się do detoksu? Gościem Dzień Dobry TVN była dietetyk Agata Ziemnicka-Łaska.

    Brak energii, apatia, ziemisty kolor skóry. By z tym walczyć, nasza codzienna dieta powinna być bogata w witaminy i minerały. Dostarczamy je głównie jedząc owoce i warzywa. Jednak nie zawsze mamy czas, by zjeść pięć świeżych porcji. Co wtedy zrobić? Alternatywą są soki i gęste musy, które dodatkowo bogate są w błonnik. O zamiennikach świeżych warzyw i owoców, o ich zaletach, opowiedziała w Dzień Dobry TVN dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska.

    Idzie wiosna! Zaczynamy myśleć o odchudzaniu i oczyszczaniu organizmu za pomocą głodówek. Zanim jednak zaczniemy działać, warto poznać odpowiedzi na bardzo ważne pytania: Czy głodówki są bezpieczne dla zdrowia? Jak należy się do nich przygotować? Czy są dobrym sposobem na szybkie chudnięcie? I kto nie powinien stosować głodówek? W studio Dzień Dobry TVN wypowiadała się na ten temat dietetyk i psycholog Agata Ziemnicka-Łaska.