W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", w którym wspólnie poznajemy tradycyjne i regionalne smaki, czasami w nieco odmienionym wydaniu. Piotr Kucharski przygotował dania kuchni wielkopolskiej. Jak zrobić plyndze z duszonym szpinakiem, pyzy z sosem szpinakowym, polewkę z ziemniakami i szpinakiem i szneki z glancem? Sprawdź przepisy.
Szukasz pomysłu na pyszny obiad, taki trochę ,"po włosku", z nutą owoców morza i wybornego sera? Właśnie takie dania w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Sebastian Olma. A pomogła mu w tym Frosta.
Możliwość mrożenia żywności dała ludziom wiele kulinarnych opcji. Dzięki temu można sięgać po sezonowe owoce, warzywa i grzyby o każdej porze roku. Kolejną zaletą jest oczywiście możliwość przygotowywania zapasów „na później” i unikanie marnowania jedzenia. Prócz tego, co sami możemy zamrozić, warto sięgać również po dobrej jakości gotowe mrożonki. Zwłaszcza wtedy, gdy czas jest ograniczony, a zależy nam na sięgnięciu po jak najlepsze, zdrowe jedzenie.
Szybki, prosty i zdrowy obiad. Propozycje potraw z mrożonek.