Z piernikami: tosty, królik i tiramisu

W kuchni Dzień Dobry Wakacje Artur Moroz pokazał nam, że pierniki pasuję nie tylko do popołudniowej herbaty! Wypróbujcie jego przepisy, które zszokowały nawet Marcina Prokopa! Jedliście kiedyś piernikowe tosty z łososiem, królika w pomidorach i piernikach albo piernikowe tiramisu? Wypróbujcie przepisy w swojej kuchni - będziecie (POZYTYWNIE!) zaskoczeni!

Piernikowe tosty z wędzonym łososiem

1 paczka pierników Katarzynki - Fabryka Cukiernicza Kopernik

1 cytryna 

1 op twarożku Filadelfia

1 pęczek szczypiorku 

1 pęczek rzodkiewki 

250 g łososia wędzonego 

Pieczony królik w pomidorach z SERCAMI TORUŃSKIMI

4 skoki z królika 

1 kg pomidorów bawole serca

1 op. Pierników Serca Toruńskie - Fabryka Cukiernicza Kopernik

1 cebula 

50 ml wódki czystej 

1 pęczek natki pietruszki 

0,25 kg makaron orzo

Piernikowe tiramisu

1 op piernika Torcik Piernikowy - Fabryka Cukiernicza Kopernik

0,5 kg mascarpone 

4 żółtka 

2 białka

300 ml mocnego naparu z kawy 

50 g cukru pudru maliny

Autor: Redakcja Dzień Dobry Wakacje

Źródło: Dzień Dobry Wakacje

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Jak nosić pierścionki? Podpowiadamy! 
Materiał promocyjny

Jak nosić pierścionki? Podpowiadamy!