Popularność "Ugotowanych" i "Kuchennych rewolucji" sprawiła, że już jesienią zobaczymy program "Masterchef", którego gospodarzem w USA jest Gordon Ramsay. Kucharze amatorzy będą przez kilka tygodni zmagać się z różnymi kulinarnymi zadaniami. W każdym odcinku odpadnie jedna osoba, a kto zostanie najlepszym szefem kuchni, zadecydują prowadzący program oraz dwójka jurorów. Castingi do nowego show zaczynają się już pod koniec czerwca. A w kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy uczestniczkę australijskiej edycji "Masterchef" Lindę Kowalski.
Zdjęcie: Michał Wargin/ East News
French toast
Składniki:
2 jajka wiejskie
100 ml mleka
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżeczka wody
1 chałka
2 łyżki masła
100g włoskich orzechów
4 łyżki cukru białego
200g jogurtu waniliowego
cukier puder
1 Granat
200g malin
2-3 róże
Sposób przygotowania:
W misce zmieszać jajka, mleko, cukier i dolać różanej wody. Chałkę pokroić na kawałki o 5 cm grubości. Kawałki namoczyć w wodzie różanej. Na patelni roztopić masło. Uprzednio namoczone kawałki chałki smażyć z każdej strony na maśle około jednej minutki.
Matcha frappe z zielonej herbaty
Składniki:
2 łyżki pudru z zielonej herbaty
200 ml mleka
Syrop waniliowy
1/2 kubka Lodu
Mięta
Sposób przygotowania:
Rozpuścić puder z zielonej herbaty z łyżką gorącej wody i łyżką syropu waniliowego.
Zmielić z lodem i mlekiem w mikserze. Serwować z miętą.
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN