Jaglanka na mleku migdałowym
Składniki:
banan
świeże truskawki
płatki migdałowe
1 l mleka migdałowego
paczka płatków jaglanych
paczka płatków górskich
sproszkowane truskawki
wyłuskane ziarna konopi
świeże miękkie mango
Przygotowanie:
Płatki gotujemy na mleku ok. 5 min. na wolnym ogniu. Następnie dodajemy płatki migdałowe i mieszamy jeszcze pół minuty. Przekładamy jaglankę do miseczek, polewamy syropem z agawy, posypujemy ziarnami, płatkami i pokrojonymi drobno owocami.
Placki kakaowo-cynamonowe
Składniki:
3 jajka
1,5 łyżki kakao
0,5 łyżeczki cynamonu
1,5 łyżki cukru
mąka do gęstości
3 łyżki jogurtu
starte jabłko
3 pokrojone śliwki
Przygotowanie:
Jabłka ścieramy, śliwki kroimy na małe kawałki. Resztę składników miksujemy, a następnie dodajemy owoce i mieszamy łyżką. Smażymy na maśle klarowanym.
Koktajl owocowy
Składniki:
20 malin
15 truskawek
4 jabłka
1 łyżka świeżej pietruszki
1 gruszka
1 mango
liść jarmużu
nasiona chia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wyciskamy wyciskarką wolnoobrotową.
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN