Materiał promocyjny

Korea w porze monsunowej

- Do Korei pojechaliśmy w lipcu, a zatem w czasie pory monsunowej, co na wstępie okazało się być kolosalnym błędem - zdradza dziennikarz Maciej Łubieński, który dla Dzień Dobry TVN przygotował cykl reportaży o Korei. - Kamera często odmawiała nam posłuszeństwa, a i samo zwiedzanie mogłoby być o wiele przyjemniejsze - dodaje gość Dzień Dobry TVN.

Koreańczycy są niezwykle grzeczni i sympatyczni. Na każdym kroku spotykaliśmy się z oznakami ich życzliwości - wspomina Maciej Łubnieński. Ich kultura nazywana jest popularnie

Dlaczego? Ponieważ na znak szacunku do rozmówcy nie podaje się mu ręki i nisko kłania.

Kuchnia koreańska to kuchnia mięsno-warzywna, dość ostra. W Polsce spotykana głównie w połączeniu z japońską. Na samo wspomnienie „kiszonej kapusty na ostro” wciąż boli mnie brzuch - opowiada w Dzień dobry TVN dziennikarz.

Zobacz także reportaże Macieja Łubieńskiego z Izraela:

czy hebrajski to trudny język?

jak się żyje w kibucu?

co to jest kabała?

izrael oczami macieja łubieńskiego

izrael: sztuki walki

izrael: morze martwe

Izrael: wyprawy krzyżowe

Autor: Katarzyna Chrzanowska-Kozioł

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości