Charytatywna kolacja Tomka Jakubiaka. "Serducho bije, jak za każdym razem"

Źródło: Dzień Dobry TVN
Charytatywna kolacja Tomka Jakubiaka
Charytatywna kolacja Tomka Jakubiaka
"Po męsku" Maciej Stuhr
"Po męsku" Maciej Stuhr
Tomasz Kuczyński w Po męsku
Tomasz Kuczyński w Po męsku
PO MĘSKU. Tomasz Karolak
PO MĘSKU. Tomasz Karolak
PO MĘSKU. Ryszard Cebula
PO MĘSKU. Ryszard Cebula
PO MĘSKU. Adrian Kostera
PO MĘSKU. Adrian Kostera
PO MĘSKU. Paweł Nowak, część 1
PO MĘSKU. Paweł Nowak, część 1
PO MĘSKU. Dr Tomasz Karauda
PO MĘSKU. Dr Tomasz Karauda
Po męsku. Krzysztof Miruć
Po męsku. Krzysztof Miruć
PO MESKU. Akop Szostak
PO MESKU. Akop Szostak
PO MĘSKU. Robert Motyka
PO MĘSKU. Robert Motyka
Juror programu MasterChef Tomek Jakubiak siedem lat temu stworzył akcję, której celem jest pomoc potrzebującym. Wspólnie z innymi szefami kuchni organizuje charytatywną kolację, w trakcie której są zbierane pieniądze. Jak wyglądają przygotowania do tego wielkiego wydarzenia sprawdziła reporterka Dzień Dobry TVN Magda Bober.

Przygotowania do kolacji charytatywnej

Kolacja charytatywna organizowana przez Tomka Jakubiaka odbyła się w miniony weekend w Gródku nad Dunajcem. Szefową kuchni podczas tego wydarzenia była Sylwia Stachyra.

- Wcześniej zaplanowaliśmy, kto będzie, co gotował i ile osób do danego dania potrzebujemy, bo tyle elementów mamy, żeby to wszystko szło filmowo - podkreśliła.

Tomek Jakubiak podkreślił natomiast, że tego dnia wszystko musi być perfekcyjne. - Zbierają się z całego kraju przeróżni szefowie kuchni. My sobie takim kolektywem wędrujemy po Polsce i pukamy tak sobie od hotelu do hotelu, czy możemy zorganizować jakąś fantastyczną kolację, dzięki której pomożemy potrzebującym. I tak właśnie w tym miejscu odbywa się kolacja na ponad 100 osób, gdzie zbieramy pieniądze poprzez kupno biletów i licytację na okoliczne domu dziecka - podkreślił Jakubiak.

Niezwykłe potrawy na kolacji charytatywnej

Podczas charytatywnej kolacji można było skosztować wielu dań, w tym jabłka marynowane w miodzie pitnym z płatkami róży i pieczoną w klarowanym maśle szałwią, pstrąga marynowanego w cytrusach podawanego na ciastku z długo dojrzewającego polskiego sera Pecorino czy ciasto jogurtowe, namoczone w śliwowicy z marakują.

- Myślę, że bardzo się udało, co prawda jesteśmy na półmetku. Jeszcze większość atrakcji przed nami, ale serducho bije, jak za każdym razem, kiedy taką kolację organizuję - tłumaczył Jakubiak.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz na platformie Player.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Daria Pacańska

Reporter: Izolda Sanetra, Magda Bober

Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana