Przygotowania do kolacji charytatywnej
Kolacja charytatywna organizowana przez Tomka Jakubiaka odbyła się w miniony weekend w Gródku nad Dunajcem. Szefową kuchni podczas tego wydarzenia była Sylwia Stachyra.
- Wcześniej zaplanowaliśmy, kto będzie, co gotował i ile osób do danego dania potrzebujemy, bo tyle elementów mamy, żeby to wszystko szło filmowo - podkreśliła.
Tomek Jakubiak podkreślił natomiast, że tego dnia wszystko musi być perfekcyjne. - Zbierają się z całego kraju przeróżni szefowie kuchni. My sobie takim kolektywem wędrujemy po Polsce i pukamy tak sobie od hotelu do hotelu, czy możemy zorganizować jakąś fantastyczną kolację, dzięki której pomożemy potrzebującym. I tak właśnie w tym miejscu odbywa się kolacja na ponad 100 osób, gdzie zbieramy pieniądze poprzez kupno biletów i licytację na okoliczne domu dziecka - podkreślił Jakubiak.
Niezwykłe potrawy na kolacji charytatywnej
Podczas charytatywnej kolacji można było skosztować wielu dań, w tym jabłka marynowane w miodzie pitnym z płatkami róży i pieczoną w klarowanym maśle szałwią, pstrąga marynowanego w cytrusach podawanego na ciastku z długo dojrzewającego polskiego sera Pecorino czy ciasto jogurtowe, namoczone w śliwowicy z marakują.
- Myślę, że bardzo się udało, co prawda jesteśmy na półmetku. Jeszcze większość atrakcji przed nami, ale serducho bije, jak za każdym razem, kiedy taką kolację organizuję - tłumaczył Jakubiak.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz na platformie Player.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Co nowego w "MasterChefie" i "Kuchennych rewolucjach"? Magda Gessler: "Ja ubóstwiam drakę"
- "MasterChef": Przed nami sezon pełen niespodzianek
- Tomasz Jakubiak został nowym jurorem "MasterChefa". To nie koniec niespodzianek
Autor: Daria Pacańska
Reporter: Izolda Sanetra, Magda Bober
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN