Główny Inspektorat Sanitarny wycofał ze sprzedaży jedną partię popularnego sosu czosnkowego firmy Roleski. Ten wielokrotni gościł na naszych stołach, w końcu chętnie dodajemy go do wielu dań czy kanapek. Badanie wykazało jednak, że bezglutenowy produkt zawiera gluten, którego nie uwzględniono na etykiecie. Jego spożycie przez osoby chore na celiakię może mieć dramatyczne skutki.
Maj jest miesiącem bez glutenu. Wioleta Zysk na swoich warsztatach inspiruje do poszukiwania nowych smaków i połączeń. Co powiecie na naleśniki bezglutenowe? Wioleta udowadnia, że mogą być tak samo pyszne, jak te tradycyjne.
Jolanta Naklicka-Kleser, uczestniczka programu "MasterChef", w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała bezglutenowe ciasto czekoladowe, sernik, bezę pavlova i lody. Jak udział w programie zmienił jej życie?
Kolejnym bohaterem cyklu "Odżywieni" jest dwuletni Tymek. Jego mama zgłosiła synka do programu, ponieważ chłopiec boryka się z alergiami pokarmowymi i problemami skórnymi. Jak Karolina powinna żywic dwulatka? Daria Ładocha podpowiedziała również, czego nie powinno zabraknąć w jego codziennym menu.
Daria Ładocha postanowiła udowodnić, że kuchnia bezglutenowa wcale nie musi być droga. By nie nadszarpnąć naszej kieszeni, blogerka kulinarna wykorzystała tańsze rozwiązania. W ten sposób w kuchni Dzień Dobry TVN powstały takie dania jak, ryżowa zapiekanka z warzywami, pstrąg pieczony z warzywami, barszcz ukraiński z ciecierzycą, a na deser czekoladowe kule. Pychota!