Wokalistka Marta Baum chciała przygotować wyjątkową niespodziankę dla swojej przyjaciółki Anuszki, dlatego zwróciła się z prośbą o pomoc do naszego specjalisty od kulinarnych niespodzianek Mikołaja Reya. Zobaczcie, co wspólnie przygotowali dla Anuszki i jak ta zareagowała na niespodziankę.
Gotowanie jest nieodzownym obowiązkiem każdej mamy. Niestety każdej mamie doskwiera też problem braku czasu. Jak gotować smacznie i nie spędzać przy tym wielu godzin? Jagna Niedzielska prowadzi warsztaty, na których udowadnia, że resztki nie są niczym złym. Jak kreatywnie wykorzystać odpadki w kuchni? Czy metoda zero waste jest bezpieczna dla dzieci?
W pierwszej połowie maja zbiera się pędy sosny. Fakt ten postanowił wykorzystać Mikołaj Rey. Razem ze swoim gościem, szefem kuchni Aleksandrem Baronem, przygotował boczek z dzika. Podczas przyrządzania potrawy użyli pędów z sosny oraz mleczy. Jaki nadało to smak? I jakie właściwości zdrowotne mają pędy sosny?
Chcesz gotować wspólnie z Darią Ładochą? Zgłoś się do nas, a może to właśnie Twoje zaproszenie przyjmie nasza kulinarna ekspertka i odwiedzi Cię w Twojej kuchni! Napisz do nas na adres: kuchniawidza@tvn.pl W zgłoszeniu koniecznie podaj numer kontaktowy i miasto, w którym mieszkasz, krótkie uzasadnienie oraz zdjęcie swojej kuchni. Czekamy na Wasze e-maile!
Po raz pierwszy w historii programu „Ugotowani” gotować będą pary. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś jedną z tych par: Patrycję Durakiewicz i Przemka Pałubińskiego, którzy są razem od 1,5 roku. Podzielili się z nami swoimi przepisami na zdrowe i szybkie śniadanie.