W chłodne jesienne dni wielu z nas marzy o kubku rozgrzewającej herbaty. Oprócz wspaniałego aromatu, tego rodzaju napoju posiada wiele cennych właściwości. Jak długo powinniśmy parzyć herbatę i jakie składniki najlepiej do niej dodać? Odpowiedzi na te i inne pytania udzieliła w Dzień Dobry TVN dietetyk Anna Futrzyńska.
O właściwościach herbaty i idealnych dodatkach do niej w studiu Dzień Dobry TVN opowiedział Julian Karewicz, teabarista Lipton.
Pora jesienno-zimowa sprzyja przeziębieniom. Dlatego, aby wzmocnić odporność i nie dać się chorobie, warto zapobiegać pojawieniu się infekcji. Pomocne mogą się okazać napary, które prócz walorów smakowych, wykazują także właściwości prozdrowotne. Oto 6 propozycji herbatek, które świetnie nadają się do picia w długie, chłodne wieczory.
Polacy, po Brytyjczykach, piją najwięcej herbaty w Europie. Dlaczego warto ją pić? Czy kupować tę w liściach, czy w torebkach? Czym charakteryzują się herbaty: czarna, zielona, czerwona i biała? O tym w Dzień Dobry TVN prowadząca cykl "(Ro)zważmy to..." Katarzyna Bosacka. Natomiast Dorota Wellman i Marcin Prokop pokazali, jak rakietę z herbaty wysłać w kosmos. Zobaczcie, jak skończył się ten lot ;)