Sebastian Olma, ulubieniec widzów Dzień Dobry TVN i Dzień Dobry Wakacje, wybrał się na Śląsk. Podróż w poszukiwaniu tradycyjnych smaków rozpoczął w Wiśle. Czego dowiedział się o kuchni tego regionu?
Dzisiejsza kuchnia australijska miesza wpływy wielu kultur, dzięki czemu jest różnorodna, a przede wszystkim smaczna. Czym charakteryzuje się kuchnia tego kraju i jakie są najpopularniejsze dania australijskie?
W ramach cyklu „Smaki regionów”, który przygotowujemy wspólnie z Tele Magazynem i Tele Programem uczestnik MasterChefa Grzegorz Bien przygotował w Dzień Dobry TVN dania z kuchni śląskiej: wodzionkę, szpajzę i hekele.
W ramach cyklu „Smaki regionów”, który przygotowujemy wspólnie z Tele Magazynem i Tele Programem restauratorka Beata Kartowicz zrobiła w kuchni Dzień Dobry TVN specjały z Wielkopolski. Mieliśmy okazję spróbować czerninę na gęsinie, piersi z gęsi, modrą kapustę z jabłkami, szagówki poznańskie oraz pierogi z gęsiną.