Przed nami Halloween, straszne przebrania, przerażające wypieki i jesienne ozdoby. Już za kilka dni zabierzemy się za dyniowe lampiony. Co zrobić z pozostałościami po warzywie? Z pewnością ich nie wyrzucamy. Miąższ możemy wykorzystać na wiele sposobów. Przedstawiamy kilka z nich.
Jesień to sezon na dynie i właśnie wtedy są najsmaczniejsze. Jeśli mamy przydomowy ogródek i sami je hodujemy, warto wiedzieć gdzie i jak długo można je trzymać, aby nie straciła swoich walorów smakowych. Sprawdź nasze sposoby na przechowywanie dyni.
Wraz z nadejściem jesieni rozpoczyna się sezon na potrawy z dyni. Rozgrzewająca zupa na bazie mleka kokosowego i imbiru to właściwie obowiązkowa pozycja o tej porze roku. Co jeszcze można przygotować z wykorzystaniem tego warzywa? Oto propozycje Rafała Zaręby.
Trwa sezon na dynię. Roślina posiada wiele właściwości zdrowotnych. Jest też wykorzystywana jako jesienna dekoracja. Mikołaj Rey wybrał się na farmę dyń, by jak najwięcej dowiedzieć się o tej roślinie. Czy wszystkie dynie są jadalne? I jakie potrawy możemy niej przyrządzić?