Sprawdź, jak przyrządzić śmietanowe risotto z bobem i szparagami, smażony ser oraz sernik z wiśniami.
Główny Inspektorat Sanitarny (GIS) wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności. Ze względu na wykrycie obecności bakterii
Ser to świetny dodatek do wielu dań. Tym razem obsadzamy go jednak w roli głównej. Poznaj przepisy Sebastiana Olmy.
Zastanawiasz się, czym poczęstować gości? Odważ się i spróbuj nietuzinkowych pomysłów Andrzeja Polana. Zobacz, jak przygotować pyszną tortille serową z salsą, steki z kalafiora z dodatkami oraz wyśmienitą deskę serów. To musi być pyszne!
Wyrazisty, bogaty smak, lekko miodowy, z orzechową nutą. Ser idealnie nadaje się do oryginalnych kompozycji, które łatwo możemy wyczarować w kuchni. Grzegorz Zawierucha przyrządza dla nas koreczki z sosem z orzechowym, crostini z grillowaną gruszką oraz roladki z szynką parmeńską.
Camembert to najsłynniejszy i najpopularniejszy ser pleśniowy. W trakcie jego produkcji dzięki szlachetnej pleśni powstaje biała skórka. Delikatny smak i konsystencja sprawiają, że naprawdę trudno jest mu się oprzeć. Andrzej Polan podaje go z prażonymi jabłkami, wytrawnym ciastem, owocami z pieca i bułeczkami pomidorowymi.
W tak mroźną pogodę jak dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey proponuje nam rozgrzewające sery. Co powiecie na klasyczny fondue serowe, suflet serowy, czy krem z oscypka i kalafiora? Już na samą myśl ślinka nam cieknie ;)