W kuchni Dzień Dobry TVN Patrycja Wnorowska przygotowała pyszności dla dzieci, które są uczulone na mleko: pastę z sardynek i słonecznika, zupę krem z brokułów, mleko sezamowe i naleśniki „figa z makiem”.
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach upiekła: prosty chleb pszenno-żytni, chleb ze słonecznikiem i chrupiące bagietki. Świeże pieczywo dobrze smakuje z masłem, ale Ania przygotowała do niego przepyszne pasty: groszkową, paprykową i szpinakową. Smacznego!
Jak powiedziała Dorota Wellman, czasami w pastach kupionych w sklepach czai się zło. Remedium na nie są pasty domowe. I właśnie takie pasty przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Jerzy Nogal. Na stole pojawiły się m.in.: pasta z czerwonej fasoli, pasta z makreli wędzonej, pora i fenkuła, pasta jajeczna, pasta z fety z granatem.