Sekret idealnie kruchych ciasteczek zna Anna Starmach i zdradziła go nam w kuchni Dzień Dobry TVN. Przygotowała ciasteczka z marcepanem i ciasteczka czekoladowe z migdałami. Towarzyszył jej Mateo Brunetti, który pokazał, jak zrobić włoskie ciasteczka: pangiallo i giuggiulena.
W kuchni Dzień Dobry TVN rodowita Rzymianka Cristina Catese przygotowała prawdziwy domowy włoski makaron. A jeśli makaron i kuchnia włoska, to sosy: all'amatriciana, bolognese i carbonara, czyli klasyki tamtejszej kuchni!
Pod nóż Darii Ładochy, fanki niekonwencjonalnej kuchni, trafiły dziś limonki. W kuchni Dzień Dobry Wakacje kucharka pokazała jak je masować i wyciskać, aby uzyskać 100 procent soku. Wypróbujcie jej przepisy na lekki krem limonkowy, limonkowe risotto z krewetkami i zupę z limonki i kurczaka.