Monika Wiela spełnia amerykański sen poprzez niesienie pomocy potrzebującym. W ramach charytatywnego projektu zachęca ludzi do dzielenia się niepotrzebnymi ubraniami, butami czy zabawkami.
Kiszonki usprawniają pracę jelit, odkwaszają organizm i wzmacniają odporność, a w dodatku wyśmienicie smakują. Ich regularne spożywanie doskonale wpływa na samopoczucie. Fermentowane produkty to jednak nie tylko dobrze nam znane ogórki i kapusta. Co jeszcze można ukisić i dlaczego warto to robić? O tym w Dzień Dobry Wakacje opowiedział Aleksander Baron, szef kuchni i przedsiębiorca, któremu kiszonki pozwoliły przetrwać pandemiczny kryzys.
"Nie wiem, co robić w życiu" – wbrew pozorom to stwierdzenie pada nie tylko z ust młodych ludzi, którzy dopiero wkraczają do świata dorosłych. Obecnie coraz więcej osób przekonuje się, że dotychczas wykonywane zajęcia nie czynią ich szczęśliwymi.
Z roku na rok rośnie liczba ludzi, którzy przykładają wagę do tego, co jedzą. W Polsce jest już ponad milion wegetarian i wegan, a kolejne dwa miliony się do tego przygotowuje. Ze względu na to, rynek cały czas się rozrasta. Na świetny biznesowy pomysł wpadły siostry Zuzanna i Magdalena Rzymanek, które robią sery... z orzechów.
Pandemia koronawirusa wiele osób pozbawiła pracy i źródła zarobku. Z tego powodu ludzie zaczęli sobie dorabiać. Jedni dziergają, drudzy robią torty czy pieką chleby, a jeszcze inni udzielają korepetycji online. Jednak jaki musi być spełniony warunek, by mogli oni zarabiać bez konieczności zakładania firmy?
W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy: Joannę Startek, Zuzannę Ząbek, Jakuba Urbankiewicza, Mateusza Ząbka i Jakuba Startka. Grupa licealistów wymyśliła projekt, który ma zmotywować uczniów i studentów z Warszawy do poprawy społeczeństwa. Według naszych gości młodzi ludzie z Warszawy wychodząc z domu, spędzają czas w tych samych kawiarniach, a Warszawa ma tyle nowych i ciekawych miejsc! Licealiści chcą zachęcić do poznawania zupełnie nieznanych, oryginalnych przestrzeni. Narzędziem, które ma im pomóc rozwiązać problem jest wymyślona przez nich aplikacja. Na czym konkretnie ma polegać aplikacja? Jak wyglądają prace nad aplikacją? Zachęcamy Was też do wsparcia licealistów. Wystarczy wejść na: https://wspieram.to/miedzynami i wesprzeć projekt.
Wielu pracowników korporacji po pewnym czasie zaczyna odczuwać wypalenie. Co możemy wtedy zrobić? Rzucić to wszystko i wyjechać w Bieszczady, a może założyć własną firmę? Goście Dzień Dobry TVN Jacek Santorski, Monika Adamczyk-Rokicka i Anula Kołakowska rozmawiali o tym, co trzeba w sobie mieć aby założyć biznes, który będzie odnosił sukcesy.
Marta i Krzysztof jakiś czas temu porzucili życie w Warszawie i przeprowadzili się w Bieszczady. Tam narodził się pomysł na biznes. Para szyje szmaciane lalki. Kiedy powstała pierwsza lalka i dla kogo? Czy jest to opłacalny biznes?
Każdy, kto marzy o sukcesie w biznesie, musi znaleźć sposób, aby się wyróżnić. Elementem wyróżniającym kawiarnię Ewy Jemioł są koty... Jak zebrała pieniądze na swoją kawiarnię? Do kogo należą kawiarniane koty? Jak spędzają czas? Dlaczego klienci lubią wracać do kawiarni?
Wolves Summit - to konferencja dla młodych przedsiębiorców. Już niedługo odbędzie się w Gdyni. Kim są ludzie, którzy się tam zgłaszają? Z jakimi jadą pomysłami? Czym mają zamiar zachwycić jurorów? Co nimi kierowało, kiedy zakładali swoje firmy? Gdzie szukali motywacji do działania? W projekcie swój udział ma także TVN. Co o przedsięwzięciu sądzi Markus Tellenbach - prezes zarządu TVN?
Poznali się w kolejce do klubu. Połączyła ich pasja do podróżowania. Razem odwiedzili wiele egzotycznych zakątków świata. Dalekie podróże zainspirowały ich do rozkręcenie własnego biznesu. Olga i Tomek tworzą kolorowe komody i stoliki. Dlaczego akurat meble? Kto im pomaga? Skąd czerpią inspiracje? Jaki mają pomysł na rozwój firmy? I czy zarabiają już na swoim oryginalnym hobby?