Kawior kojarzony jest z wyjątkowo drogą i ekskluzywną przekąską, podawaną podczas wykwintnych przyjęć. Można skosztować go w wielu restauracjach albo kupić w sklepach dystrybuujących ryby i owoce morza. Chociaż jego cena nie należy do najniższych, bez wątpienia warto spróbować tego wyjątkowego specjału, który zachwyca smakoszy z całego świata. Jakie są rodzaje kawioru i z czym go podawać? na te i inne pytania odpowiadamy w Dzień Kawioru.
Okazuje się, że ślimaki z Polski, a zwłaszcza ślimaczy kawior, są doceniane w europejskich restauracjach. Jak wygląda cały proces hodowli, zbioru i oczyszczania kawioru? Jak smakuje polski kawior ze ślimaka? I ile kosztuje? W studiu Dzień Dobry TVN o polskim, ślimaczym kawiorze opowiadał ekspert ds. kulinariów Mikołaj Rey.
Kawior to jeden z ekskluzywnych produktów na świecie. Do tej pory kojarzył się z Rosją i Iranem, ale to wkrótce może się zmienić. Doskonały kawior powstaje również w Polsce. Ania Starmach zabrała widzów Dzień Dobry TVN do hodowli jesiotrów. Kim są producenci polskiego kawioru? Jak wygląda hodowla? Jak pozyskuje się kawior? Jak smakuje?