Gołąbki z młodej kapusty z kaszą, ziemniakami i botwinką, placek drożdżowy z kalafiorem i skwarkami z batatów oraz makaron ze szparagami, ale inaczej. Obiady lekkie, smaczne i roślinne przyrządza Andrzej Polan. Poznaj jego nietypowe przepisy.
Francuskie Galette des rois i hiszpańskie Roscon de los Reyes - to ciasta, które z okazji święta Trzech Króli, przygotował w Dzień Dobry TVN kucharz David Gaboriaud. Jeżeli lubicie krem patissiere i krem migdałowy, koniecznie skorzystajcie z przepisów Davida! Bon appétit!
Kuchnię Dzień Dobry TVN przenieśliśmy na chwilę do Wrocławia - Europejskiej Stolicy Kultury 2016. Tam zwyciężczyni II edycji programu „MasterChef” Beata Śniechowska i mistrz kulinarny Piotr Kucharski przygotowali dania lokalne. Zaserwowali nam: jesiotra glazurowanego miodem wrzosowym, sery dolnośląskie na konfiturze jabłkowej z olejem lnianym oraz placek drożdżowy z ucieranymi płatkami róż.