Trwa sezon na młodą kapustę. W czerwcu można cieszyć się jej pysznym i bogatym smakiem. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń zaprezentował swoje przepisy na młodą kapustę. Sprawdź, jak przygotować młodą kapustę z jego przepisu.
W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy dziennikarza Pawła Kapustę, autora reportażu, który pokazał, w jak nieludzkich warunkach pracują polscy ratownicy medyczni oraz Daniela Glazera, ratownika medycznego. Pan Daniel w rozmowie z prowadzącymi przyznał, że bycie ratownikiem jest jego życiową misją. Niestety, by wiązać koniec z końcem, był zmuszony dorabiać na pełen etat w kawiarni. Co ciekawe, zarabiał tam lepiej, niż jako ratownik. Pracując ponad swoje siły Pan Daniel stracił chęć do działania i zdecydował się wyemigrować. Jak obecnie wygląda jego praca w Wielkiej Brytanii? Jak tam traktuje się ratowników medycznych?