Mikołaj Rey trafił do Bródnic na Północnym Mazowszu do Zosi, która jest jedną z najbardziej zapalonych grzybiarek w całej Polsce. To tam dowiedział się o wymyślnych odmianach grzybów i sposobie ich czyszczenia. Kucharz poznał nowe kulinarne zakątki.
Zupa rybna ma nie tylko wielu fanów, ale także wiele wersji. Wie o tym doskonale Mikołaj Rey, który w poszukiwaniu idealnego smaku zasięgnął opinii różnych ekspertów. Efekt? Zobaczycie sami!
W kuchni Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey i Anika Ćwiek, finalistka "MasterChef Junior" przygotowali dania bazujące na cebuli. Co powiecie na francuską zupę cebulową, tartę cebulową, cebulę faszerowaną gorgonzolą i orzechami lub cebulowy chutney z figami i daktylami.
Mikołaj Rey postanowił zgłębić tajniki kuchni brazylijskiej. Pomógł mu w tym pochodzący z Rio de Janeiro Emilio Dante, który obecnie mieszka w Polsce. Co tu robi? Co panowie razem ugotowali?