jedzenie na wynos

    jedzenie na wynos

    Zamawianie jedzenia online funkcjonuje w Polsce już od 10 lat. Tak samo długo istnieje portal Pyszne.pl, obchodzący w tym roku okrągłe 10. urodziny. Z tej okazji serwis prześledził ostatnią dekadę rozwoju kultury kulinarnej - proces, w którego przebiegu odegrał zdaniem Polaków jedną z najistotniejszych ról. Jakich nowych doświadczeń posmakowali Polacy, i jak wpłynęła na ich codzienne wybory wygoda zamawiania jedzenia online?

    Wielu z nas zamawia jedzenie na wynos lub korzysta z restauracji. Wtedy najchętniej sięgamy po kebaby i pizze. Dlaczego? Do Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy dziennikarza i eksperta kulinarnego Pawła Lorocha oraz muzyka i właściciela restauracji Marka Kościkiewicza, by zapytać ich o kulinarne upodobania Polaków. Dowiedzieliśmy się również, kim chciałby zostać Marcin Prokop :)