Sprawdź, jak przygotować kompot świąteczny, śledzika po skandynawsku, zupę grzybową z łazankami oraz świąteczne pierogi z kapustą i grzybami.
Dania z polskiej wieprzowiny przyrządzają w kuchni Dzień Dobry TVN Gaja i Jakub Kuroń. Zobacz, jak powstaje sałatka z chrupiącym schabem i sosem z pieczonej papryki, zupa gulaszowa z szynki z ciecierzycą oraz buritto meksykańskie z mięsem wieprzowym z kukurydzą, salsą i serem. Poznaj sprawdzone przepisy.
Majówka, nie bez kozery, nazywana jest "świętem grilla". Miliony Polaków ruszają w tym czasie w plener, by oddać się kuchennej pasji! Dlatego też, w Dzień Dobry TVN, swoje grillowe propozycje zaprezentowali: Jakub Kuroń, Tomasz Oświeciński i Maja Oświecińska. Może przetestujecie ich dzisiejsze przepisy: szparagi w boczku, sałatka orientalna z wołowiną oraz deser z tapioką i musem z mango. Smacznego
Z okazji 25-lecia wolnych wyborów w Polsce Jakub Kuroń - wnuk Jacka Kuronia w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania, które często gościły na stole w mieszkaniu dziadka w czasie spotkań opozycjonistów z czasów PRL. Był więc strogonow, pierogi ruskie Kuroniów i wątróbka po żydowsku.