Zdaniem żywieniowców, kucharzy i dietetyków rok 2016 będzie należał do roślin strączkowych. Dlatego do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy dr inż. Ilonę Gałązkę-Czarnecką, która przygotowała dania zgodnie z prognozowanymi trendami. Nasz gość powiedział także, dlaczego świat oszalał na punkcie zdrowej żywności.
Czy danie w proszku, oprócz ulepszaczy smaku, może posiadać jakiekolwiek wartości odżywcze? Czym są dania liofilizowane? Czym różnią się od dań typu "instant"? Zapytaliśmy o to Ilonę Gałązkę-Czarnecką z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej.
We wtorek w Dzień Dobry TVN: Kinga Korta! Okazuje się, że robi karierę nie tylko w Hollywood - co ją sprowadza do Polski? Następnie: rozbiegany Filip Chajzer oraz skore do imprezy Foremniak i Olszówka. A także zawsze na tropie zdrowej żywności Ilona Gałązka-Czarnecka - co lepsze: produkty na wagę, czy w opakowaniu? Zaczynamy o 8.00!