Jak powiedziała Dorota Wellman, czasami w pastach kupionych w sklepach czai się zło. Remedium na nie są pasty domowe. I właśnie takie pasty przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Jerzy Nogal. Na stole pojawiły się m.in.: pasta z czerwonej fasoli, pasta z makreli wędzonej, pora i fenkuła, pasta jajeczna, pasta z fety z granatem.
Monika Mrozowska z pomocą Katarzyny Jaworskiej przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN przysmaki z ciecierzycy. Skorzystajcie z przepisów Moniki Mrozowskiej na szparagi w cieście z ciecierzycy z czerwonym pesto, ryż basmati z ciecierzycą w mleku kokosowym, gęstą zupą z ciecierzycą i mascarpone i humus.
Zapraszamy na orientalny piknik! W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło przygotował m.in.: roladki z bakłażana z twarożkiem z nerkowców, chleb z oliwkami, sałatkę z młodego szpinaku z miodowym winegretem, hummus z zielonego groszku oraz tureckki ratatuj. Skorzystajcie z jego przepisów!