Makaron z pesto i smażonymi pomidorkami koktajlowymi, sałatkę na ciepło z wędzoną rybą i gofry z lodami, owocami i słonym karmelem - to przysmaki, które przygotowują dla Was w naszej wyjazdowej kuchni w Kołobrzegu - kołobrzeżanka Agnieszka Rylik i kucharz Piotr Kucharski. Piotr nie pochodzi z Kołobrzegu, ale bardzo lubi to nadmorskie miasto, podobnie jak Mateusz Hładki. A Wy?
Smażona ryba z frytkami na obiad, a na deser gofry z bitą śmietaną i polewą czekoladową. To jedne z najchętniej jadanych wakacyjnych "przysmaków". W których potrawach i przekąskach kryją się największe kaloryczne pułapki? Iloma pustymi kaloriami dopychamy się w trakcie urlopów? W studiu Dzień Dobry Wakacje gościliśmy Agnieszkę Piskałę, dietetyczkę. A czy Wy objadaliście się podczas urlopu?
Blogerka Daria Ładocha rozpieszcza nas dziś słodkościami. Na stole pojawiły się między innymi: gofry z bitą śmietaną i owocami, tarta z białą czekoladą i granatem, arbuzowa sałatka z truskawkami w sosie z białej czekolady, domowe lody i uwielbiane przez wszystkie dzieci hot dogi. Było pysznie i kalorycznie! :)