Dieta ma ogromne znaczenie dla naszego samopoczucia. W drugim odcinku cyklu "Naturalnie" Agnieszka Cegielska opowiedziała o zaletach awokado, które kryje w sobie mnóstwo właściwości odżywczych. Między innymi działa przeciwwirusowo i przeciwbakteryjnie. Kto w szczególności powinien jeść awokado i jak je odpowiednio przyrządzić?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy ambasadorów akcji 5 porcji zdrowia: Joannę Koroniewską i Andrzeja Polana. Do przygotowanych przez siebie dań wykorzystali owoce i warzywa, które świetnie się sprawdzają w okresie przesilenia wiosennego, kiedy chcemy uzupełnić braki witamin. Na stole pojawiły się: młoda marchew smażona i surowa z jogurtem, syropem z płatków róży i miętą; sałatka z rukoli, truskawek, kaszy gryczanej z puree z brokułów z ricottą oraz górek zielony z pieczonym burakiem, słonecznikiem i karmelizowaną cebulką.