Dekorowanie wielkanocnego stołu jest bardzo przyjemne. Warto użyć ozdób, które już mamy, żeby nie kupować kolejnych. Ekspertka radzi, jak się do tego zabrać.
Coraz bliżej święta, przygotowania do nich idą pełną parą. Niektórzy zdążyli już napiec pierniczków lub dopiero mają to w planie. W naszej kuchni tym razem polecamy prosty i pyszny przepis na domowy lukier, który uczyni pierniczki jeszcze pyszniejszymi.
Latte art to nic innego, jak wylewanie spienionego mleka na kawę. Stało się popularne dopiero kilka lat temu, ale szybko zdobywa serca fanów. Chcesz, aby twoja kawa była czymś więcej niż tylko pobudzającym napojem? Sprawdź, co to jest latte art i zobacz, jak dzięki niemu urozmaicić poranną ka
Zdobienie bożonarodzeniowych pierniczków to tradycja niemniej popularna, niż ich pieczenie. Mimo że nie każdy jest zdolnym cukiernikiem, dekorowanie wypieków można z łatwością zmienić w rodzinną zabawę. Jak to zrobić? Demonstrację przeprowadzi mistrzyni cukiernictwa Iga Sarzyńska i jej mali pomocnicy.
Pianki to nieodłączna część Świąt Wielkanocnych. Jak zatem sprytnie udekorować jajka, aby wyglądały pięknie i niepowtarzalnie? Oto trzy sposoby, które zadowolą osoby lubiące styl rustykalny i glamour. Jest też coś dla tych, którzy przepadają za żywymi kolorami.
Najgorętszym trendem tego sezonu są naszywki. Można je nalepić na ubrania, buty lub torby. Jak to zrobić? O tym w Dzień Dobry TVN mówiła stylistka Dominika Roman.