Łosoś dosyć często pojawia się na talerzach Polaków i bardzo dobrze, bo dostarcza organizmowi wielu cennych składników odżywczych - witamin, mikroelementów i kwasów Omega-3, które odbudowują skórę, włosy i zapobiegają efektom starzenia. Świetnie smakuje zarówno w wersji surowej, jak i "na ciepło" - idealnie sprawdza się więc zarówno w roli przystawki, jak i dania obiadowego. W Kuchni Dzień Dobry TVN pomysły na przygotowanie tej ryby zdradził Andrzej Polan
Mistrz kuchni Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne dania z Łososia Norweskiego. Na stole pojawiły się: Łosoś smażony z puree z ziemniaków i kapusty kiszonej, Łosoś Norweski zapiekany w śmietanie z jarmużem, jabłkiem i chrupiącymi boczniakami oraz carbonara jesienna z Łososiem Norweskim. Smacznego!