Kilka propozycji na sylwestrowe przekąski dla tych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w kulinarnym świecie, dla poszukujących nowości, ale także dla osób, które dobrze czują się przy kuchennym blacie, przedstawiły Agnieszka i Tonia Kręglickie. Życzymy smacznego i udanej zabawy sylwestrowej!
Barszcz czerwony z uszkami lub grzybowa z uszkami to jedno z tradycyjnych dań wigilijnych. W kuchni Dzień Dobry TVN krytyk kulinarny i restauratorka, Agnieszka Kręglicka pokazała, jak przygotowuje się pyszne uszka z grzybami.
Agnieszka Kręglicka stwierdziła w Dzień Dobry TVN, że dobry kucharz to 20 proc. talentu i 80 proc. pracy. A co uważa Darek Kuźniak? Restauratorzy powiedzieli, jakie cechy powinien mieć adept sztuki kucharskiej. Czy należy ukończyć szkołę gastronomiczną? A może wystarczy pasja? Ile zarabia dobry kucharz?
Na świecie marnuje się bardzo wiele jedzenia. Francja postanowiła poradzić sobie z tą sytuacją i zabroniła supermarketom wyrzucania jedzenia. Do Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy wiceprezes Federacji Polskich Banków Żywności Magdalenę Krajewską i restauratorkę Agnieszkę Kręglicką, by porozmawiać o problemie marnowania żywności w Polsce. Zastanawialiśmy się, dlaczego sieci handlowe, mimo deklarowania chęci przekazywania jedzenia organizacjom charytatywnym, nie robią tego i co sami możemy zrobić, by nie marnować pożywienia. Zobaczcie, co najczęściej wyrzucamy do śmieci.
Aby nie marnować jedzenia, możemy je oddać do banku żywności. Jak tego typu banki działają? Czy osoby odbierające jedzenie sprawdzają datę ważności? Co się dzieje z żywnością, której nie wykorzystują restauratorzy? Czy za darowanie jedzenia należy zapłacić VAT od darowizn? Zapytaliśmy o to Magdalenę Krajewską z Polskich Banków Żywności i restauratorkę Agnieszkę Kręglicką, które gościły w Dzień Dobry TVN.
Nieuczciwe praktyki klientów to tylko włos w zupie? A może podkładają także muchy? Jakimi klientami restauracji są Polacy? W studiu Dzień Dobry TVN gośćmi byli: Agnieszka Kręglicka i Mateusz Gessler. Czy nasi goście mieli styczność z trudnymi klientami i jak sobie z nimi poradzili?
Katarzyna Olubińska zabrała dziś kamerę Dzień Dobry TVN do lasu. Do swojego domu zaprosiła nas i naszych widzów Agnieszka Kręglicka. Dlaczego Agnieszka zdecydowała się na dom w lesie i co to jest świdermajer?
Potrawy Nigelli Lawson i Jamiego Olivera są mniej zdrowe od tzw. "gotowców" z hipermarketu. Brytyjscy dietetycy proponują, żeby telewizja pokazywała programy kulinarnych celebrytów dopiero po 21.00. Bo dania te są kaloryczne, tłuste i tuczące. W studiu Dzień Dobry TVN zapytaliśmy restauratorkę i krytyka kulinarnego Agnieszkę Kręglicką oraz dietetyczkę Agatę Ziemnicką, co sądzą o pomyśle angielskich badaczy.
„Gangnam Style” to hit z Korei, który najpierw zrobił furorę w Internecie, a teraz podbija listy przebojów. Zatańcz z nami i wystąp w teledysku Dzień Dobry TVN w stylu Gangnam. Nagraj filmik, na którym tańczysz sam, z przyjaciółmi, z rodziną lub z zespołem tanecznym! Pokaż nam, jak wykonujesz układ Gangnam albo jak sam interpretujesz ten szalony styl. Zobacz, jak tańczą prowadzący Dzień Dobry TVN!
Jak wyglądają święta u szefów kuchni, czyli ludzi, którzy gotują na co dzień? Czy świąteczne potrawy przygotowują sami, czy może mają od tego ludzi do pomocy? Jakie potrawy znajdują się na ich świątecznym stole? Gośćmi Dobry TVN byli: Agnieszka Kręglicka, Robert Sowa, Pascal Brodnicki i Karol Okrasa.