Ziemniaczane racuszki z wołowiną i morelami
Składniki:
400 g mąki
2 łyżki ziemniaków gotowanych
200 ml mleka
20 ml oleju
sól
400 g udźca wołowego
100 g cebul
100 g moreli suszonych
100 g pomidorów suszonych
100 g pomidorów pelati
pieprz, sól,
Camembert zapiekany z rodzynkami
Składniki:
200 g mąki
1 jajko
100 g masła
2 łyżki śmietany kwaśnej
szczypta soli
2 sztuki sera camembert
100 g rodzynek
1 łyżka miodu
1 łyżka masła
świeży tymianek, melisa lub mięta
4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki
20 ml likieru porzeczkowego
czarny pieprz
Rostbef wołowy z żurawiną suszoną
Składniki:
500 g rostbefu wołowego
2 łyżki musztardy francuskiej
olej
2 łyżki miodu
gruba sól
2 cebule
2 łyżki cukru
4 łyżki octu winnego
100 g żurawiny suszonej
180 g pomidorów suszonych
100 g ziaren słonecznika
Łosoś wędzony z konfiturą z moreli i pomarańczy
Składniki:
300 g łososia wędzonego na ciepło
100 g moreli suszonych
2 pomarańcze
4 łyżki cukru
ocet jabłkowy
szpinak baby
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN