Bakalie w kuchni

Lekkie jabłkowe racuchy
Lekkie jabłkowe racuchy
Ziemniaczane racuszki z wołowiną i morelami, camembert zapiekany z rodzynkami, rostbef wołowy z żurawiną suszoną, łosoś wędzony z konfiturą z moreli i pomarańczy. Skorzystajcie z naszym przepisów!

Ziemniaczane racuszki z wołowiną i morelami

Składniki:

400 g mąki

2 łyżki ziemniaków gotowanych

200 ml mleka

20 ml oleju

sól

400 g udźca wołowego

100 g cebul

100 g moreli suszonych

100 g pomidorów suszonych

100 g pomidorów pelati

pieprz, sól,

Camembert zapiekany z rodzynkami

Składniki:

200 g mąki

1 jajko

100 g masła

2 łyżki śmietany kwaśnej

szczypta soli

2 sztuki sera camembert

100 g rodzynek

1 łyżka miodu

1 łyżka masła

świeży tymianek, melisa lub mięta

4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki

20 ml likieru porzeczkowego

czarny pieprz

Rostbef wołowy z żurawiną suszoną

Składniki:

500 g rostbefu wołowego

2 łyżki musztardy francuskiej

olej

2 łyżki miodu

gruba sól

2 cebule

2 łyżki cukru

4 łyżki octu winnego

100 g żurawiny suszonej

180 g pomidorów suszonych

100 g ziaren słonecznika

Łosoś wędzony z konfiturą z moreli i pomarańczy

Składniki:

300 g łososia wędzonego na ciepło

100 g moreli suszonych

2 pomarańcze

4 łyżki cukru

ocet jabłkowy

szpinak baby

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Jak nosić pierścionki? Podpowiadamy! 
Materiał promocyjny

Jak nosić pierścionki? Podpowiadamy!