Jak nie dać się oszukać nad morzem i zjeść świeżą rybę? Filip Chajzer i Tomasz Jakubiak - live DDTVN

Dzień Dobry TVN w okresie wakacji zaprasza na codzienne transmisje live w naszych kanałach społecznościowych. W środę 24 lipca Filip Chajzer wraz z Tomaszem Jakubiakiem wirtualnie zabrali widzów na spacer po ul. Bohaterów Monte Casino w Sopocie. Dowiedzcie się, jak nie dać się oszukać nad morzem i zjeść świeżą rybę oraz zobaczcie, jak wygląda życie Jakubiaka, który zdecydował się opuścić Warszawę i przeprowadzić się nad Bałtyk - do Sopotu.

Więcej:

Joanna Przetakiewicz chce być przyjaciółką wszystkich kobiet! Zobacz live DDTVN

Od 25 czerwca, w wakacyjne dni powszednie, reporterzy Dzień Dobry TVN zapraszają Was na wirtualne spotkania na żywo z ciekawymi gośćmi w rozmaitych miejscach.

W środę 24 lipca Filip Chajzer wraz z Tomaszem Jakubiakiem wirtualnie zabrali widzów na spacer po ul. Bohaterów Monte Casino w Sopocie.

Zobacz też:

Antek Królikowski: "Nie pracuję dla pieniędzy, stoi za tym wartość i idea"

Kim jest Tomasz Jakubiak?

Tomasz Jakubiak (41 l.) to kucharz i dziennikarz kulinarny, a także polski żeglarz, olimpijczyk z Sydney 2000 i Aten 2004.

Tomasz Jakubiak przeniósł się z Warszawy do Sopotu.

Szukałem miejsca, które będzie trochę Warszawą, ale też miejsca gdzie będzie woda (...) Miałem dość Warszawy i tego całego hałasu, - powiedział Tomasz Jakubiak.

Tomasz Jakubiak zna się na rybach jak mało kto. Jak poznać, że ryba jest świeża i niemrożona? Jak kupić dobrą rybę nad morzem i nie dać się oszukać?

Jeżeli słyszymy, że latem jest w każdej knajpie dorsz, śledź czy łosoś bałtycki, to jest to raczej niemożliwe, bo to są ryby, które łowi się zimną porą (...) Może i niektóre są poławiane, ale o czym my rozmawiamy. Ostatnio kupowałem ryby i pani powiedziała mi, że panga jest z Bałtyku!
Ja chcę, żeby u mnie w knajpie produkty były lokalne i świeże. Mamy bardzo krótkie menu, tzw. menu zaściankowe - dodał Jakubiak.

Zobacz też:

"To miłe, kiedy taki emeryt jak ja..." - Mistrz Świata Mateusz Kusznierewicz live DDTVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana