Obłędnie czekoladowa i odżywcza pomadka do ust . Bez problemu zrobisz ją w domu

''DIY: Zmysłowa pomadka z naturalnych składników. Jak samodzielnie ją wykonać?'', źródło: x-news
Spieczone usta nie muszą być problemem. Teraz nie musisz wychodzić do drogerii, by kupić nowy balsam. Wystarczy, że sięgniesz po składniki z domowej spiżarni, z której zrobisz naturalną, smakowicie pachnącą pomadkę.

Zadbaj o usta

Nasze usta czasami bywają mocno przesuszone. Może to być np. efekt używania niektórych szminek, odwodnienia lub też złej pielęgnacji i ciągłego ich oblizywania. Pomocne w tych sytuacjach mogą się okazać nawilżające pomadki i odżywki. Nie musisz jednak specjalnie po nie udawać się do drogerii lub apteki. Bez problemu zrobisz je również w domowym zaciszu z naturalnych składników.

Jak zrobić czekoladową pomadkę?

Ta czekoladowa pomadką będzie idealna dla każdego miłośnika słodkich smakołyków. Nie tylko nieziemsko pachnie, lecz także odżywia. Co więcej, może nadać twoim ustom ulubiony kolor.

Do jej zrobienia potrzebujesz:

  • czekolady,
    • oleju migdałowego,
      • oleju rycynowego,
        • masła kakaowego,
          • wosku pszczelego,
            • witaminy E,
              • kawałka szminki w dowolnym kolorze.

                Przygotowanie:

                W garnku z gorącą wodą umieść mniejsze naczynie, a następnie wsyp do niego wosk pszczeli. Dodaj masło kakaowe i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj olejki rycynowy i migdałowy oraz kostki czekolady. Połącz i czekaj, aż czekolada się rozpuści. Na sam koniec dodaj kawałek szminki, a po jej połączeniu z masą wpuść do całości kilka kropel z witaminą E. Gotową miksturę przelej do pojemniczka i poczekaj, aż całość zastygnie. Potem już bez problemu możesz zastosować pomadkę na usta.

                Zobacz także:

                Autor: Wioleta Pyśkiewicz

                podziel się:

                Pozostałe wiadomości

                Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                Materiał promocyjny

                Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana